Spørsmål og svar om vår traineeordning

1. Hvorfor tilbyr Svensson Nøkleby jusstudenter et traineeopphold?

Traineeoppholdet gir en forsmak på hvordan det er å jobbe som advokatfullmektig hos oss. For oss er dette en av våre viktigste rekrutteringskanaler, og et stort flertall av de nyutdannede advokatfullmektigene vi har ansatt de siste årene, var trainee her først.


2. Hvem har ansvaret for traineeordningen?

Senioradvokat Marie Klostereng Eid er tilbake som traineeansvarlig i Svensson Nøkleby etter permisjon som eiendomsforvalter. Marie har jobbet med traineeordning i advokatbransjen siden 2012, og har gjennom årene vært med å veilede en rekke jusstudenter gjennom traineeperioden. Hun har et brennende engasjement for ordningen, både som et læringssted for engasjerte studenter og ikke minst som en langsiktig rekrutteringskanal.
 

3. Hvordan gjennomføres et traineeopphold, rent praktisk? 

Alle traineene får tildelt en dedikert fadder under oppholdet, som selvsagt skal være en faglig sparringspartner og veileder, og også bidra til å inkludere traineen i det sosiale miljøet.


Det enkelte traineeopphold varer normalt i 4-6 uker, og er fordelt utover hele året. For å lære mest mulig får traineen tett oppfølging og løpende veiledning av fadderen og advokatene de jobber sammen med. Oppholdet avsluttes med en avslutningssamtale med fadder og traineeansvarlig, der traineen får tilbakemelding på arbeidet som er utført, og traineen samtidig får mulighet til å komme med konkrete innspill til oss.
 

4. Hvilke arbeidsoppgaver får traineene?

Vi ønsker at de som er trainee hos Svensson Nøkleby skal oppleve å få varierte og interessante oppgaver, og få følelsen av å sette teori ut i praksis. For eksempel får traineen øve seg på å skrive utkast til brev til klienter og motpart, utarbeide prosessdokumenter samt utrede relevante rettslige spørsmål for våre advokater. Utover å bli involvert i spennende nye og løpende oppdrag, tilrettelegger vi for at traineen får være med å forberede minst én rettssak og bli med i retten. Traineen får selvfølgelig også ta del i firmaets interne kurs og sosiale arrangementer.


5. Hvilke krav stiller Svensson Nøkleby til traineene?

Normalt ønsker vi at traineer som kommer til oss har fullført tredje studieår før traineeoppholdet starter, og vi tilstreber at traineeoppholdet skal oppleves som lærerikt, meningsfylt og hyggelig. Vi ser etter kandidater som er engasjert og fremoverlent, og som ønsker å bidra til et inspirerende faglig og sosialt miljø. Ekstra gøy er det når vi har dyktige traineer med lokal tilhørighet, som ønsker seg en karriere i et forretningsjuridisk advokatfirma som er førstevalget for ledere og næringslivet i regionen!


6. Hvilke tilbakemeldinger gir traineene etter endt opphold?

De fremhever særlig to forhold de verdsatte under oppholdet: det ene er hvor lett de ble inkludert i det gode faglige og sosiale miljøet, og det andre er hvor spennende arbeidsoppgaver de fikk allerede fra første dag.
 

7. Hvordan søker man om traineeopphold hos Svensson Nøkleby?

I utgangspunktet rekrutterer vi hovedsakelig traineer i forbindelse med de årlige arbeidslivsdagene (ALD) ved universitetene, men vi tar også imot løpende søknader gjennom året. Alle søknader leveres gjennom vår søknadsportal CVideo: https://app.cvideo.no/stilling/2563
 


Vil du motta nyheter og invitasjoner fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.