The Sports Arbitration Moot 2024 - tar du utfordringen?

Hva er The Sports Arbitration Moot 2024?

SAM er en internasjonal prosedyrekonkurranse for sportsvoldgift. Konkurransen arrangeres i samarbeid med blant annet FIFA, Universitetet i Neuchãtel og the Swiss Arbitration Academy, og dens dommere og ambassadører er ledende voldgiftsdommere og idrettsadvokater fra hele verden. Hvert år har mer enn 45 lag deltatt, og konkurransen samarbeider med ca. 120 internasjonale voldgiftsdommere for å utvikle fremtidens idrettsadvokater. 

SAM starter med en digital treningsleir etterfulgt av de innledende rundene som gjennomføres digitalt. Deretter følger utslagsrunder fra 16-dels finale i Madrid i lokalene til advokatfirmaene Cu atrecasas og Uría Menéndez. Finalen avholdes i storsalen til det internasjonale voldgiftsinstituttet i Madrid (CIAM – MIAC) den 23. og 24. mai 2024.  

For mer informasjon www.sportsarbitrationmoot.com

Tar du utfordringen? 

Svensson Nøkleby tilbyr et lag med 2–3 studenter, veiledning og sponset deltakelse i SAM. Hvis laget når finalen i Madrid, vil veiledere følge laget på reisen.

Hva sier tidligere deltakere? 
I 2023 veiledet vår idrettsadvokat Ronny van der Meij et lag fra Universitetet i Bergen helt til finalen. Sebastian Plows var deltaker på det laget, og slik beskriver han opplevelsen og læringsutbyttet:  

-    SAM-oppgaven krever at man setter seg inn i et omfattende faktum i en helt ny juridisk kontekst. Å være igjennom noe sånt gjør en mer rustet til fremtidige prøvelser.

-    Samtlige på teamet opplevde det som et friskt pust i bakken å ta en pause fra lesesalen og det til dels lite praktiske studiet. Spenningen og innsatsen i forbindelse med SAM gjør at læringsutbyttet blir så utrolig mye større enn å lese i pensum.

 

Høres dette spennende ut? 

Ta kontakt med Ronny van der Meij på e-post rmeij@eurojuris.no eller telefon 986 43 149.


 
Vil du motta nyheter og invitasjoner fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.