Portrettet: trainee Benjamin Enok Nilsen

 

Hvorfor valgte du å studere juss?

Jeg har alltid vært glad i å argumentere og fikk tidlig innprentet fra mine foreldre at jeg burde bli advokat. I tillegg liker jeg å jobbe med mennesker og løse problemer. Det var dermed ingen tvil om hva jeg skulle studere, og jeg har aldri sett meg tilbake.
 

Hva mener du er fordelene ved å gjennomføre et traineeopphold?

Den største fordelen er at man får testet ut jussen i praksis. Man får erfare hvordan det er å jobbe i team og diskutere juridiske problemstillinger på tvers av ulike fagområder. Det kreves ofte en nokså mer praktisk tilnærming til problemstillinger i det virkelige arbeidsliv enn hva man er vant med fra skolebenken, og det er en nyttig erfaring å ha med seg når man skal ut i jobb etter studiene.
 

Hvilke råd ville du gitt til en helt fersk jusstudent?

Mitt råd er å søke utfordringer utenfor lesesalen. Jussen er et modningsfag, og studietiden er til for å forme deg som jurist. Dette kan ikke gjøres av bøkene alene. Bli med i en studentforening, få deg en relevant deltidsjobb, søk praksisopphold i utlandet, skaff deg en mentor eller bli med på en prosedyrekonkurranse. Det finnes utallige tilbud for deg som er helt fersk jusstudent og det skader aldri å søke.
 

Hva ønsker du å jobbe med når du er ferdig med studiet?

Når jeg er ferdig med studiet, ønsker jeg å jobbe med prosedyre og tvisteløsning.

Vil du motta nyheter og invitasjoner fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.