Portrettet: Ingrid Solberg Setnes (trainee)

Hvorfor valgte du å studere juss?

Jeg har alltid vært rettferdighetssøkende og opptatt av menneskene rundt meg. Jeg ville finne et yrke som utfordret meg, og som ga mersmak. Jussen fremstod da som et naturlig valg, og jeg har ikke angret et sekund siden.

 

Hva er fordelene med et traineeopphold?

Fordelene med å ha et traineeopphold er mange. Det er gøy å jobbe med juss i praksis, og det er både givende og motiverende å se mennesket bak en pågående tvist. Ved å jobbe med en reell sak får man også gleden av å forholde seg til en større mengde informasjon, og se det fulle og hele bildet. Dette gjør de juridiske problemstillingene desto mer spennende å diskutere. Juss er et praktisk fag, og det får man virkelig oppleve gjennom et traineeopphold.

 

Hva er det mest spennende du har gjort som trainee?

Under mitt traineeopphold har jeg fått flere spennende oppgaver, fra mange ulike rettsområder. Variasjonen av de oppgaver jeg har hatt, har kanskje utgjort den største spenningen. Det å være med i retten må likevel være å anse som det som skiller seg mest ut. Å følge en sak fra forberedelser til prosess er givende, og gir et godt innblikk i advokatbransjen.

 

Hvilke råd vil du gi til en helt fersk jusstudent?

Pust ut! Søk etter forståelse av jussen fremfor å komme deg gjennom mest mulig stoff. Studietiden er en fantastisk tid, og det er viktig å ta inn alle inntrykk man kan tilegne seg. Meld deg inn i en studentforening og bli kjent med nye mennesker. Det er også flere frivillige organisasjoner som arbeider med praktisk juss, og her er det mye kunnskap å hente.

Vil du motta nyheter og invitasjoner fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.